Partners

7 Zintuigen werkt samen met vaste partners als het gaat om het aanbieden van trainingen en lezingen. Door de jaren heen heeft Monique meerdere mede-professionals op het vakgebied om zich heen weten te verzamelen.

Hieronder in het kort wat over een aantal van hen waarmee 7 Zintuigen samenwerkt.

Femke van Ravensteijn - Brands

Femke van Ravensteijn – Brands

Femke is ergotherapeut. Zij is gespecialiseerd in zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP) en in het behandelen van kinderen. In 2010 startte zij haar eigen praktijk: Ergotherapiepraktijk De Oplossing, met drie locaties en zeven ergotherapeuten, allen geschoold in ZiP.

Femke heeft meer dan 15 jaar ervaring en werkt met verschillende doelgroepen, waarbij kinderen uit het reguliere basisonderwijs het meeste gezien worden. Verder werkt zij met kinderen van 0 tot 4 jaar, kinderen met ASS, ADHD, Syndroom van Down en taalontwikkelingsproblemen, kinderen met een meervoudige handicap en hoogbegaafde kinderen. Femke heeft ervaring binnen het speciaal basisonderwijs.

Femke is een nicht van Monique Thoonsen en daardoor al in een vroeg stadium in contact gekomen met de boeken ‘Wiebelen en Friemelen in de klas’ en ‘Wiebelen en Friemelen thuis’. Door haar ruime ervaring binnen het werken met leerkrachten en ouders kan Femke veel praktijkvoorbeelden geven, waardoor het onderwerp nog meer gaat leven.

Naast het geven van trainingen voor 7 Zintuigen blijft haar basis Ergotherapiepraktijk De Oplossing in Veghel, Oss en Geffen: www.ergotherapiedeoplossing.nl

Marloes de Jong

Marloes de Jong

Marloes is logopedist met meer dan 20 jaar ervaring. Zij is specialist in zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP) en communicatiedeskundige. Marloes diagnosticeert, adviseert, begeleidt en coacht kinderen en hun begeleiders/leerkrachten.

Marloes heeft ervaring met kinderen met een ondersteuningsbehoefte, zoals kinderen met ASS, Down-syndroom, een verstandelijke-, lichamelijke- of meervoudige beperking in het Speciaal Onderwijs. Zij begeleid kinderen individueel en in groepsverband. En altijd ín de klas, zodat communicatie en advies direct ingezet kunnen worden.

Naast het geven van workshops en lezingen voor 7 Zintuigen biedt Marloes trainingen en workshops over Totale Communicatie, gebaren, visualiseren en NT2.

Basje Wentink

Basje Wentink

Basje is kinderergotherapeut, specialist in zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP) en in het behandelen van kinderen. Basje werkt sinds 1984 als ergotherapeut met kinderen in verschillende settingen. Zij is sinds 2008 werkzaam bij Ergotherapiepraktijk Ergo Actief.  Basje heeft ervaring binnen de kinderrevalidatie en het speciaal onderwijs.

Samen met collega Martine van Ergo Actief heeft zij regelmatig workshops en studiedagen gegeven over prikkelverwerking. Basje heeft ervaring met verschillende doelgroepen, hierbij  wordt er vaak gewerkt met interpreteren van gedrag en vaardigheden op basis van de prikkelverwerking. Basje werkt met kinderen binnen het ZML als het reguliere onderwijs. Daarnaast is ze onderdeel van kindteam Drachten, een samenwerkingsverband van meerdere disciplines die samen oplossingen zoeken voor kinderen met hulpvragen op meerdere gebieden.

Naast het geven van workshops voor 7 Zintuigen blijft haar basis het werken in Ergotherapiepraktijk Ergo Actief,  www.ergoactief.nl

Marly Vosters

Marly Vosters

Marly is kinderergotherapeut en gespecialiseerd in zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP). Zij heeft een eerstelijnspraktijk kinderergotherapie in Eersel, waar zij samenwerkt in een multidisciplinair team, op het gebied van de ontwikkeling van kinderen.
Marly heeft meer dan 15 jaar ervaring, met uiteenlopende doelgroepen. Zoals: leerlingen van regulier en speciaal onderwijs, het jonge kind (o-2 jarigen), mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een auditieve en visuele beperking, communicatieproblemen, spraaktaalproblemen en autisme.
Het is haar passie om haar kennis en kunde op het gebied van ZiP over te dragen aan kinderen, ouders, leerkrachten en begeleiders. Ze laat anderen de ZiP bril op zetten en met deze kijk praktische oplossingen zoeken voor over- of onderprikkeling.
Naast het geven van trainingen en workshops voor 7 Zintuigen, geeft Marly ook diverse workshops en lezingen vanuit haar ergotherapiepraktijk.

Ingeborg Snel

Ingeborg Snel

Ingeborg Snel is als logopedist bijna 20 jaar betrokken bij cliënten met een meervoudige beperking, waaronder mensen met cognitieve en communicatieve beperkingen. Ingeborg is gespecialiseerd in communicatie, zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP) en interactie en beeldcoaching (VIB/ICB). Zij heeft veel ervaring in het werken met dove, meervoudig beperkte kinderen. In 2017 heeft zij met collega’s het programma HoorSpel ontwikkeld voor deze kinderen om vanuit plezier en middels muziek, geluiden en beweging het gehoor te trainen.

Naast het verzorgen van cursussen en trainingen werkt Ingeborg in een multidisciplinair team bij Koninklijke Kentalis, waar zij diagnostiek, advisering, coaching en behandeling op het vlak van communicatie en zintuiglijke prikkelverwerking bij deze doelgroep combineert. Zij heeft ruime ervaring binnen zowel onderwijs als zorg en op dit moment verricht zij haar werkzaamheden bij het Kentalis Communicatie Behandelteam.

CareFormation Logo

CareFormation

CareFormation biedt scholing voor leerkrachten en geïnteresseerden op het gebied van zorg. Zorg voor anderen en zorg voor jezelf. In de breedste zin van het woord. Voor hen geven wij regelmatig in-company trainingen en ook zijn er open inschrijvingen die online en op meerdere locaties in het land worden gegeven. Op dit moment worden er ook cursussen gegeven over motoriek, spraak-taalontwikkeling, stemgebruik, oudergesprekken, zingeving en houding. Meer informatie vind je op de site: https://careformation.nl/

King Nascholing

KING nascholing biedt cursussen en (BIG)opleidingen voor professionals in de Jeugdzorg, GGZ en het onderwijs. Voor hen geven wij maandelijks cursussen van een dag over zintuiglijke prikkelverwerking. Dat doen wij online en op locatie (Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen en Rotterdam) en in-company. Meer informatie vind je op de site: https://www.kingnascholing.nl/

Scroll naar boven