Wie ben ik?

Monique Thoonsen

Monique is pedagoog en fysiotherapeut, adviseur en trainer. Zij is gefascineerd door hoe de zintuiglijke prikkelverwerking loopt, daarom heeft zij zich daarin gespecialiseerd. Zij is daar in de jaren ’90 mee begonnen, toen zij in Amerika werkte. Monique heeft vele cursussen gevolgd bij Sensory Integration International, de organisatie van Jean Ayres (grondlegger van zintuiglijke prikkelverwerking qua diagnostiek en behandeling). In Nederland heeft zij zich hierin verder verdiept door boeken te lezen en nog meer cursussen te volgen. Omdat zintuiglijke prikkelverwerking zoveel invloed heeft op gedrag, heeft zij op dat gebied haar kennis aangevuld door de Hbo-opleiding pedagogiek te volgen. Als fysiotherapeut en pedagoog adviseerde en begeleidde zij honderden kinderen, ouders en ook leerkrachten als er sprake was van lastig gedrag dat veroorzaakt werd door een afwijkende zintuiglijke prikkelverwerking. Zij heeft ervaring met verschillende doelgroepen: EMG (ernstig meervoudig beperkt), VB (verstandelijk beperkt), ASS (autisme), TOS (taal ontwikkelings stoornis), HB (hoogbegaafd), doof en slechthorend, leerlingen in het speciaal onderwijs en leerlingen in het reguliere onderwijs.

Van 2015 tot en met 2017 werkte Monique samen met Carmen Lamp, onderwijsadviseur en pedagoog. Samen schreven zij het boek ‘Wiebelen en Friemelen in de Klas; Over de Invloed van Zintuiglijke Prikkelverwerking op Leren’ en’Wiebelen en Friemelen thuis; Over de Invloed van Zintuiglijke Prikkelverwerking op opgroeien’.

Monique vertelt graag en veel over zintuiglijke prikkelverwerking en de invloed op leren aan iedereen die het horen wil. Zij geeft voorlichting en trainingen aan leerkrachten en ouders en andere opvoeders. Zij deelt graag haar kennis en kunde met behulp van korte en praktische workshops. Wil je de diepte in gaan, dan ontwikkelt Monique een aangepaste (meerdaagse) training. Kortom, zij grijpt elke kans aan om haar missie te volbrengen. Zij staat open voor ideeën, vragen, feedback. Als het maar over zintuiglijke prikkelverwerking gaat.

Monique kan het wel van de daken schreeuwen: er zijn oplossingen voor onder- of overprikkeld zijn, oplossingen die lekker praktisch zijn en in de dagelijkse routine van mensen passen.

BIG registratienummer: 79040835304