Wiebelen en friemelen werkboek

Aan het kind: Prikkels zijn er de hele dag, om jou heen. Misschien vind je dat prima. Maar het kan ook zijn dat jij veel méér prikkels wilt; of juist minder, omdat je vaak last hebt van geluiden, geuren of andere prikkels. Misschien ben je wel onderprikkeld of overprikkeld.

In dit werkboek ga je leren over je zintuigen en prikkels. Zodat je straks helemaal de baas bent over wat jij nodig hebt: veel en sterke zintuigprikkels of weinig en zwakke zintuigprikkels.

Aan de professional: Bij veel van de problemen waarvoor een kind bij jou komen, speelt fysiek onder- of overprikkeld zijn een rol. Bijvoorbeeld bij druk gedrag, (faal)angst, slechte concentratie, spanningen of depressiviteit. Dit werkboek heeft als belangrijkste doel: zorgen dat het kind leert vertrouwen op wat zijn lichaam hem vertelt en weten dat hij zelf kan zorgen dat hij zich beter gaat voelen. Deze uitgave is gericht op professionals die werken met kinderen tussen de (ongeveer) 7 en 13 jaar. Ook ouders, die kennis hebben over zintuiglijke prikkelverwerking door een cursus te volgen of een boek over het onderwerp te lezen, kunnen hun kind begeleiden bij het maken van het werkboek.

Begeleiding vindt plaats met behulp van onze handleiding, die je hiernaast kunt downloaden.

Handleiding

Bestel het WIEBELEN EN FRIEMELEN WERKBOEK

En let op de pakketprijzen!! Vanaf 5  €12,50 en vanaf 10 maar €10 per stuk.

Downloads

download-1915750_1280 pixabay

Hier vind je alle downloads die bij het boek horen. Klik hier of op de illustratie.

Zeven zintuigen

Zintuigen

Wil jij meer informatie over de zintuigen? Die vind je op deze pagina. Klik hier of op de illustratie.

De verschillende types

Dieren

Wil je meer uitleg en voorbeelden voor alle types? Die vind je op deze pagina. Klik hier of op de illustratie.

Klik hieronder om voorbeelden van kinderen te lezen over hoe de types omgaan met

Nog niet uitgelezen? Klik dan hieronder om voorbeelden van volwassenen te lezen over hoe de types omgaan met

Moodboards

Lotus posters

In het hoofdstuk ‘Over zintuigen’ maak je moodboards over welke zintuigprikkels je fijn vindt en welke niet. Hierboven zie je Lotus aan het werk aan haar posters. Het eindresultaat zie je als je klikt op de foto of de link hieronder.

Stuur jij ook een foto van jouw moodboards op? Dan plaats ik die op de moodboards-pagina. Vraag een van je ouders om te mailen naar monique@7zintuigen.nl, zodat ik van hen hoor of jouw naam en leeftijd er bij mogen staan. Klik hier om naar de moodboards te gaan.

Wat is prikkelverwerking?

WFW-29 huidtint donkerder

Klik hier om meer uitleg te krijgen over wat prikkelverwerking is. En om video’s te vinden over te veel prikkels ervaren.

WFW-23