Moodboards

In het hoofdstuk ‘Over zintuigen’ maak je twee moodboards.

  • Eentje voor zintuigprikkels die je fijn vindt en die jou helpen.
  • De ander voor zintuigprikkels die je vervelend vindt.

Op deze pagina zie je het voorbeeld dat Lotus maakte. Stuur jij ook een foto van jouw moodboards op? Dan plaats ik die op deze pagina. Vraag een van je ouders om de foto’s te mailen naar monique@7zintuigen.nl, zodat ik van hen hoor of jouw naam en leeftijd er bij mogen staan of niet.

Lotus posters

De 'Jaaaa!-poster' van Lotus

De 'Neeee!-poster' van Lotus

Lotus vindt bijvoorbeeld de zwarte spijkerstof lekker voelen, de paddenstoelen zijn lekker en het hondje ziet er leuk uit.

De steentjes zijn puntig, dat voelt niet fijn. Het zand kriebelt en labels ook. Oesters, die gaat Lotus niet eten!

Poster op een A4-tje of in handige kolommen

Hetty Markaban van Auti-proof-4-you heeft haar groep 7-leerling geholpen bij het maken van (kleinere) posters. Daardoor paste de opdracht beter binnen de tijd die ze voor het werkboek hadden. Met dank aan OBS De Eendacht, Hansweert.

Hetty heeft het moodboard voor een groep 8 leerling van OBS De Eendracht op nog een andere manier ingedeeld. Ze hebben per zintuig gekeken wat fijne en vervelende zintuigprikkels zijn. Hier zie je vier zintuigen.

Het 'Jaaaa!-bord' van Sofie

Het 'Neeee!-bord' van Sofie

Esther Fieback, begeleider passend onderwijs bij AED, Expertise Centrum (V)SO heeft het werkboek getest met Sofie Bogerman. Sofie laat met haar moodboards goed zien wat zij fijn vindt en wat niet. De vorm, afwerking en kleur maken het helemaal duidelijk!

Sofie heeft het op de borden niet alleen over zintuigprikkels, ze heeft ook gevoelens benoemd. Met Esther, haar werkboek-begeleider, heeft ze toen deze gevoelens weer ‘vertaald’ naar wat haar in de klas kan helpen. Een top-samenwerking dus 🙂 .