Lezingen door 7 Zintuigen

7 Zintuigen vertelt veel en graag over zintuiglijke prikkelverwerking, dus ook op symposia of congressen. We komen ook graag op bezoek, bijvoorbeeld op school bij een studiedag, een ouderavond of tijdens een intervisiemiddag van jullie organisatie.

De lezing gaat over zintuiglijke prikkelverwerking (dat is het zelfde als ‘sensorische informatieverwerking’).  Naast heel informatief, is de lezing ook interactief. Op een heldere manier geven wij uitleg over:
  • Wat is onder- en overprikkeld zijn?
  • Welk gedrag hoort bij onder- en overprikkeld zijn?
  • Welke kenmerken van gedrag zijn het belangrijkst om dat te kunnen zien?
  • Welke oplossingen zijn er?

Tijdens de lezing laten we video- en beeldmateriaal zien zodat je direct een beeld hebt bij hoe gedrag eruit kan zien als een kind onder- of overprikkeld is. Gedurende de hele lezing vragen wij je om naar gedrag te kijken met de ZiP-bril op. Dat betekent dat je naar gedrag kijkt met zintuiglijke prikkelverwerking als mogelijke oorzaak in je achterhoofd. We introduceren verschillende oplossingen die je direct de volgende dag thuis of in jouw klas toe kunt passen.

Om te kijken wat je tijdens de lezing aan kennis op hebt gestoken, doen we een leuke quiz met een mooie prijs voor de winnaar. Tijdens en na de lezing is veel tijd voor vragen.

De lezing duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. In overleg is de duur aan te passen aan jullie agenda.

Kosten

De kosten voor de standaard lezing zijn €750,00 + €0,45/km reiskosten en eventuele parkeerkosten. Deze is geschikt voor een groot publiek. Voor een aangepaste lezing zijn de kosten afhankelijk van de voorbereidingen en hoe lang de lezing duurt.

Neem vooral contact op, er is altijd ruimte voor overleg!

Monique: 06-45320520

Of mail mij voor informatie: monique(at)7zintuigen.nl
Met Mark Veerman van uitgeverij Pica

7 Zintuigen heeft een Btw-onderwijsvrijstelling en is daartoe geregistreerd in het CRKBO. Voor al onze cursussen, lezingen, trainingen en opleidingen hoeven wij daardoor geen Btw te heffen.