Heel veel tips & strategieën

Alle stukjes die je hieronder vind hebben wij eerder op Facebook geplaatst. Tips voor onder- en overprikkelde kinderen in verschillende situaties staan centraal. Wil jij advies over een bepaalde situatie? Laat het ons weten via de contactpagina.

Omdat het er zoveel zijn, hebben we ze onderverdeeld in categorieën. Veel strategieën zijn op school maar ook thuis en in andere situaties toe te passen.

Uitleg over ZiP

Is dit kind nu onder- of overprikkeld? Hoe zit dat? Wat is ZiP en waren er vroeger meer drukke kinderen dan nu? Over deze en andere onderwerpen vertellen we op deze pagina.

Let nou op!

Ook zo’n moeite om de leerlingen erbij te houden? Of lukt het jouw kind niet om zich op zijn huiswerk te concentreren? Op deze pagina vind je tips & strategieën om de concentratie te helpen.

Vakantie en uitjes

Hoe zorg je ervoor dat onder- én overprikkelde kinderen het meest kunnen genieten van vakantie en uitjes (en jij dus ook, als leerkracht of ouder)? Daar leer je over op deze pagina.

Feest!

Om feestjes, uitvoeringen en feestdagen voor iedereen een succes te laten zijn, delen we op deze pagina strategieën, bijvoorbeeld voor tijdens sinterklaas, kerst, nieuwjaar, de musical en natuurlijk verjaardagen!

Overgangen

Stoppen met de ene activiteit, opruimen, spullen pakken voor de volgende activiteit, misschien wel naar een andere ruimte toe gaan. Overgangen zijn voor veel kinderen lastig. Wat je daaraan kunt doen vertellen we je op deze pagina.

En dan nog deze...

Deze tips & strategieën pasten niet in een rijtje thuis. Op deze pagina kom je informatie tegen over spelen, materialen, diepe druk, avondeten en nog meer.