Zand op je huid

Een dagje strand ziet er voor iedereen anders uit. Wat neem jij mee? Waar ga jij liggen en welke activiteiten zijn bij jou favoriet op het strand? We kijken naar hoe de 5 types dat aanpakken.

Neutraal

 • Lekker naar het strand.
 • Boekje mee, strandlaken, flesje water, zonnebrand, zonnebril, bikini. Lekker!! Koekjes en een appel mee en dan halen we een heerlijk visje bij de kar.
 • Ik neem factor 30 mee, heb gehoord dat dat echt wel genoeg is.
 • En het water testen, brrr koud. Nou, wie het eerst door is!!! Lekker hoor, om je na het zwemmen op te laten drogen door de zon.
 • Oh, goed idee, om te blijven eten. Ben benieuwd naar de kaart.

Onderprikkeld actief (is actief bezig om meer prikkels te krijgen)

 • Gaan jullie mee naar het strand?
 • Mijn nieuwe badpak. Of toch die leuke bikini…. Dan wordt ik wel bruiner. Weet je wat, ik neem ze allebei mee. Badpak om in te zwemmen, bikini om in te bakken.
 • Zonnebrand mee, boek, tijdschriften. Boterhammen, fruit, fles water, kan ik altijd weer bijvullen op het toilet bij de strandtent. Scoop ball en frisbee mee natuurlijk. O ja, en die cd met liedjes van Annie M.G. Schmidt, kunnen we gezellig meezingen in de auto.
 • Ik ga in de branding sliden op mijn surfboard, wie gaat er mee?!
 • Oh, ze hebben een geweldig interessante kaart bij die strandtent, zullen we blijven eten? Ik heb nog nooit tafelmesheft gegeten, dat gaat ‘m helemaal worden vanavond.

Onderprikkeld passief (is niet bezig om meer prikkels te krijgen)

 • We gaan naar het strand? Oh prima, lekker.
 • Handdoek mee en zwempak. Wanneer gaan we?
 • Ik ga even kijken of ik een tijdschrift of zo kan kopen, ik heb wel zin om wat te lezen. En wie heeft er honger/dorst? Ik ga ook wat te eten halen bij de strandtent. Eigenlijk jammer dat ik die lekkere meloen van thuis ben vergeten mee te nemen.
 • Oh, zonnebrand vergeten, mag ik die van jou lenen?
 • Ja, ik ga wel mee sliden/zwemmen. Gezellig.
 • Blijven eten? Ja, lekker. Nee hoor, maakt niet uit wat.
Onderprikkeld Passief

Overprikkeld actief (is zichzelf aan het kalmeren)

 • Strand….? Ja, …. vooruit. Dat is misschien wel even lekker. Gaan we wel ergens waar ze strandstoelen hebben en parasols? Ik wil liever niet in het zand liggen en in de zon.
 • Badhanddoek mee. Extra handdoek om aan het eind van de dag te gebruiken om af te drogen na het douchen. Badpak, extra badpak, vind t niet fijn om lang in natte zwemkleding rond te lopen. Boek, niet te zwaar boek, dan wordt mijn tas zo zwaar. Flesje water (klein, om de zelfde reden. Kan het altijd bijvullen bij het toilet. Er is wel een toilet in de buurt toch?!) en wat te eten. Schone kleren (lees, zandlose kleren) voor het eind van de dag.
 • Factor 50 zonnebrand, speciale crème voor mijn gezicht en after-sun mee. Je kunt gewoon niet genoeg smeren.
 • Er is toch wel een strandtent met een douche in de buurt? Nee? Dan ga ik denk ik niet zwemmen, ik wil graag het zout af kunnen spoelen, anders jeukt dat zo.
 • Blijven eten? Uhm, ik ga even de kaart bekijken. Ja, er staan wel wat dingen op die ik lust. Gezellig, we blijven.
Overprikkeld Actief

Overprikkeld passief (is zichzelf niet aan het kalmeren)

 • Strand? Ja, oké, gezellig.
 • Even kijken hoor… Ja, zwembroek, handdoek, zonnebrand. Dan heb ik het volgens mij wel. Oh ja, flesje water ook nog.
 • Wow, het is wel een hele felle zon. Misschien toch maar een parasolletje huren. En dan is het eigenlijk ook wel lekker om op een bedje te liggen, want dat zand overal is ook niet fijn. Jammer, verkeerde zonnebrand mee, die niet snel intrekt, dus het zand blijft er aan plakken.
 • Zwemmen? Ja, prima! Oh brrrrrrrrr, dát is koud. Nou, millimeter voor millimeter er in dan maar. Oh nee! (wordt overspoeld door een grote golf).
 • Hé, er is geen toilet. En geen douche, terwijl ik net gezwommen heb. Hè bah, nu gaat t zo jeuken dat zout. Dan maar even die fles water gebruiken om af te spoelen. En straks maar een kilometer lopen om te plassen en de fles bij te vullen.
 • Eten? Ja, kan leuk zijn, hoewel ik best wel moe ben van de zeelucht de hele dag. O, het is gewoon een simpel restaurantje dichtbij? Ja, dan is het wel goed hoor, gezellig.
Overprikkeld Passief