W&F Thuis - In de media

Sensomotorische Integratie - oktober 2017

Els Rengenhart van sensomotorische-integratie.nl heeft een mooie recensie geschreven over ‘Wiebelen en friemelen thuis’.

“Het laatste deel van het boek is weer zeer praktisch. Eerst een uitleg over het gebruik van strategieën om je kind meer of minder prikkels te laten ervaren, en wanneer je een strategie wel of niet toepast. Daarna volgen uitgebreide tips en strategieën bij de verzorging van het kind, en bij activiteiten in en buitenshuis. Dit gedeelte is bedoeld als naslagwerk. Is er een activiteit die bij jouw kind wat moeizaam verloopt dan kun je opzoeken wat je daar mogelijk aan kunt doen. Bijna alle activiteiten in het leven van een kind komen hierbij wel aan de orde, en zijn op een eenvoudige manier en uitgebreid beschreven.

Het boek is geschikt voor ouders die meer willen weten over prikkelverwerking en met hun kind aan de slag willen. Het is vooral een doe-boek. Het geeft op een eenvoudige manier uitgebreide informatie over de invloed van prikkelverwerking op activiteiten in het dagelijkse leven van een kind.” Klik hier om de hele recensie te lezen.

Mama in Limburg - september 2017

Yvonne van Mama in Limburg heeft ook ons tweede boek gelezen en haar ervaringen beschreven. Zij heeft zelf een dochter met prikkelproblemen en schrijft over wat het boek voor haar en haar dochter betekent: “Het boek boeit me, zoals ik al aangaf, omdat mijn dochtertje moeite heeft met prikkelverwerking. En vooral thuis is een plek waar soms alle remmen verdwijnen. Dit uit zich in hevige drift- en angstbuien of juist het tegenover gestelde, dan is ze zo blij dat ze onbehandelbaar is. Maar hoe ga je daarmee om. We hebben wel een prachtige gezinscoach die ons daarbij helpt maar die is er natuurlijk niet 24/7. Vandaar dat het boek ‘Wiebelen en Friemelen thuis’ me zo boeide.” Klik hier om de hele recensie te lezen.