Zwart van buiten, rood van binnen

Houd jij ook van een lekkere barbecue op zijn tijd? Maar hoe ziet dat ‘lekker’ er voor jou uit? We kijken hieronder, met de ZiP-bril op, naar een avondje barbecueën (dat is een bril waarmee je naar gedrag kijkt met zintuiglijke prikkelverwerking in je achterhoofd). Welk van de 4 types past bij jou? Hoe ga jij om met alle prikkels die er bij een barbecue komen kijken?

 

Neutraal

  • Héérlijk, barbecueën, ik verheug me al op de spareribs, die vind ik altijd zo lekker. En ik zag ook een nieuw recept dat we kunnen proberen.
  • Laten we in ieder geval buiten beginnen en dan zien we verder wel.
  • Ik heb ook extra aanmaakblokjes gekocht, want die waren bijna op.
  • Leuk he, die grappige servetjes met teksten.
  • Pikante vis, dat lijkt me ook lekker!
  • Lekker allemaal hoor, ik zit te genieten!

 

Onderprikkeld actief

  • We gaan vanavond barbecueën!
  • Ik heb allemaal nieuwe recepten gevonden, klonk allemaal heerlijk, nu nog even kijken of het ook heerlijk smaakt 🙂
  • Ja joh. We gaan gewoon buiten. Gaat t echt regenen, dan verplaatsen we gewoon alles naar binnen. Toch?!
  • Ja, hij is helemaal schoon. De kolen, aanmaakblokjes en lucifers liggen er allemaal al bij.
  • Ik heb hele handige setjes gekocht, mooie felle kleuren hè?! Ik vind het wel leuk om ze te mixen, anders is het zo saai als je bord, bestek, beker en servetjes allemaal van dezelfde kleur hebt.
  • De vis proberen we op 3 verschillende manieren; pikant/ingewikkeld in seranoham (een ideetje van een cateraar die ik laatst sprak)/en eentje voor de kinderen met dille, niet te heftig.
  • Weet je dat je ananas met marshmallows ook op de barbecue kunt roosteren? Zullen we dat doen? Ja, we gaan het lekker doen! We zien wel of het wat wordt.

 

Onderprikkeld passief

  • Oh ja, lekker een barbecue.
  • Wat lekker dat je allemaal nieuwe recepten hebt.
  • Oh regent het? Dat valt toch wel mee?
  • Schoonmaken doe ik altijd pas de volgende keer dat de barbecue tevoorschijn gehaald wordt… Gaat prima, zeker als je het rooster eerst heet maakt. Dan krab je het er zo van af.
  • Oh, sorry… Was het blauwe bord van jou? Ik dacht, ik heb een blauwe beker. Dus….
  • Nou doe mij die pikante vis maar, ik houd wel van pica! Geef ook maar wat van die serrano-vis.
  • Ja prima, ik leg de ananas wel even op de barbecue. Wie heeft dat nu bedacht, om ananas met marshmallows dat op de barbecue te leggen. Grappig.

 

Overprikkeld actief

  • Ja…, barbecueën. Oké dan. Bij jullie thuis?
  • Ik maak eigenlijk altijd hetzelfde. Gemarineerde groente-spiezen, gemarineerde kip en garnalen. Heerlijk vind ik dat!
  • Moeten we niet lekker binnen gaan zitten? Het ziet er naar uit dat het gaat regenen. En dan is het zo’n gesjouw straks. Nergens voor nodig toch? Binnen is ook gezellig.
  • Ik maak liever niet zelf het rooster schoon. Dat vet en die viezigheid aan mijn handen, blèh!
  • Ik vind het fijn om alles in het paars te hebben. Mijn lievelingskleur.
  • Zitten er graten in? Doe maar een klein stukje, zonder graat dan. Die voor kinderen doe maar, die is vast heel lekker.
  • Wát ga je op de barbecue leggen?? Kleeft dat niet erg?

 

Overprikkeld passief

  • Lekker hoor, barbecue.
  • Ik probeer wel eens wat nieuws uit, maar dat valt soms tegen. Ik val dan toch weer terug op de bekende dingen.
  • Binnen of buiten, maakt mij niet uit hoor. Later: heb je een jasje ofzo voor me? Ik had niet gerekend op een frisse avond, toen ik van huis wegging was het heerlijk.
  • Zal ik even het rooster schoonmaken dan? Oh, dat spettert wel zeg, ik zit onder het vet.
  • Rood? Nee doe maar lichtblauw of groen, ik houd wel van zachte kleuren.
  • Oh wow! Die pikante vis is wel echt heet zeg, dat had ik niet verwacht. Water! En de serrano-vis is ook erg lekker. Oh, ik voel wel veel graten.
  • Oh, dat is grappig zeg! Ananas met marshmallows op de barbecue. Ja doe maar een stukje. Wel erg zoet eigenlijk, maar een klein stukje is lekker.

En hoe zie een avondje barbecueën er bij jou uit? Laat het ons weten via het contactformulier.